zondag 8 januari 2012

Heikikker/ Moor frog (Rana Arvalis)

Om een beeld te geven van hoe een illustratie tot stand komt, hieronder foto's van een Heikikker aquarel in de verschillende fases.

To give an idea of my workprocess, below a few pictures of the watercolour illustration of a Moor frog in different stages.


 
 
 
 
 
 
De foto's zijn met flits genomen, waardoor de kleur en kwaliteit niet helemaal overeenkomen met de originele illustratie.

I used flash to take these pictures, so colour and quality are not completely the same as the original illustration.

7 opmerkingen:

 1. Mooi om te zien hoe zoiets tot stand komt. Hij lijkt wel echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om eens te zien hoe je zoiets opbouwt.
  Knap dat de eerste plaat is meteen al zo treffend is en daarna wordt het alleen nog maar beter: mooi proces met een erg gaaf eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, jij doet ook het oog als eerste? ik wel, dan lijkt het dier je al aan te kijken en komt ie al direct tot leven. Geinig dat je eerst alles doet wat dezelfde kleur moet krijgen en je niet eerst specifiek met alleen de kikker aan de slag gaat, maar ook gewoon met de achter-/ondergrond. En je opzet/schets is al heel uitgebreid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf man, leuk om dit zo eens te zien. Je ziet op die eerste plaat al heel goed wat het wordt en wordt steeds kleurrijker. Knap dat dit zo uit je hand komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende illustraties maak jij!
  Echt een genot om naar te kijken. Mooi dat je ons even laat meekijken met de opbouw van de illustratie.

  Jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor jullie leuke reacties!
  Groet, Pepijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat mooi zeg. Ik teken(de) ook graag dieren (staat nog wat van op mijn site: carpediem2.punt.nl) , maar dit wat jij hier laat zien is echt superknap. Je zou zo in een tijdschrift als ROOTS kunnen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen