zaterdag 9 juni 2012

Winnende foto's! Winning photo's!

Enkele weken geleden is een foto van mij door het mooie natuurtijdschrift Roots verkozen als 3de plaats van de foto van de maand April, met het thema 'Nostalgisch Landschap'. Hier ben ik erg blij mee en kreeg hiervoor een mooi fotografie boek en publicatie in het blad. Superleuk!

A couple of weeks ago a photo of mine was chosen for a third place in a photo of the month (April) contest with the theme 'Nostalgic landscape' of the dutch nature magazine Roots. I was very happy and my price was a beautiful book on photography and my photo got published in the magazine. Really great!

Derde plaats in de fotowedstrijd 'Nostalgisch Landschap' van Roots Magazine
Third place in 'Nostalgic Landscape' competition for Roots Magazine

Nu kwam ik laatst op een maandagmiddag wat sjagrijnig terug van de zwemlessen van mijn dochtertje. Ik opende mijn mailbox en er stond een mail met 'Gefeliciteerd!' als titel. "Jaja, spam zeker" dacht ik nog...
Maar de afzender was Digifoto Pro en daar had ik ook meegedaan aan een fotowedstrijd met het thema 'Lente'. Op aanraden van iemand die zeker wist dat ik met deze foto iets ging winnen.
Nadat ik de link had geopend zag ik tot mijn grote verbazing dat ik de hoofdprijs had gewonnen en dan ook nog eens een hele mooie!
Een fotoreis van een week naar de Farne Isles in het noorden van Engeland. Een geweldige bestemming voor een natuurfotograaf!
Al snel kwamen er heel veel leuke en lieve reacties binnen en kreeg ik dagenlang de grijns niet van m'n gezicht! Zelfs na het interview en de prijsuitreiking bij de uitgever kon ik nog niet echt geloven dat ik op fotoreis mag. Nu, de dag voor vertrek, met alle spullen gepakt, wordt het wel echter. En nu maar hopen dat ik morgen niet wakker wordt uit een droom maar echt op de boot stap!

Then on a Monday, when I got home from the swimming lessons of my daughter, feeling slightly cranky, I opened my mailbox. One new mail titled 'Congratulations!', "yeah right", I thought, "spam probably..." But I was wrong, the sender was Digifoto Pro, a Dutch magazine in which I also entered into a competition. The theme was spring, and a friend urged me to send in a photo, because she was sure I'd win something with it. After I opened the link in the e-mail, I was stunned to see I'd won the first prize! And what a good one! A trip to the Farne Isles in the north of England. A great destination for a wildlife photographer!
Soon I received many nice and sweet congratulations, and I couldn't get the smile of my face for days. Even after the interview and the ceremony at the publishers' I still couldn't quite believe I'm going on a trip! Now, a day before leaving, with my gear packed, it gets more real. Now I'm only hoping I don't wake up from this dream, but I'll really get on board!


Eerste prijs in de voorjaarswedstrijd van Digifoto Pro Magazine
First prize in the competition of Digifoto Pro Magazine

5 opmerkingen:

 1. Pepijn, dat is toch geweldig. Van harte gefeliciteerd. Ik ben vorig jaar naar de Farne Islands geweest en ik kan je zeggen het is daar ronduit geweldig!! Prachtige plaatje gemaakt van de Puffins, maar ook geweldig genoten van de Noordse sterns. Geniet er maar van. De foto waarmee je hebt gewonnen is harstikke leuk.
  Groetjes, Fons.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!!! heel veel plezier en we zien de foto's wel weer ;-) Groetjesss Soof

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zij je gegund sprak hij met een lichte uitdrukking van jaloezie! Geniet ervan.

  Gr. Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met beide prijzen.
  Het zijn prachtige foto's, en die fotoreis is een hele leuke prijs, je komt zeker terug met veel foto's van die leuke papegaaiduikertjes.
  Geniet ervan.groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen