zaterdag 6 oktober 2012

Visarend

Na een  dag schilderen had ik, na alle regen van de afgelopen dagen, behoefte aan een beetje frisse lucht... Dus heb ik mijn camera spullen gepakt en  ben ik de polder in getrokken.
Veel wind en weinig te zien, dacht ik...

Ik was al blij bij het zien van wat watersnipjes, toen ik een roofvogel van behoorlijk dichtbij op zag vliegen, maar waar ze normaal gesproken zo weg zijn, kwam deze niet meer van de grond.

Toen zag ik pas wat ik voor mijn neus had en was stom verbaasd!
Een visarend met een lamme vleugel 1x eerder heb ik deze prachtige roofvogel over zien vliegen en nu stond ik op 10 meter. Als groot roofvogel liefhebber, op zich een droom die uit komt, ware het niet dat ik liever heb dat ze weg vliegen, zo zonde dit!

Na twee ervaren mannen van de vogelwerkgroep Krimpenerwaard erbij gehaald te hebben en na overleg met Zuid-Hollands Landschap is er besloten de dierenambulance te bellen.
In de tussentijd hebben we de vogel vrij gemakkelijk kunnen vangen, het dier bleek een gebroken vleugel te hebben maar was verder in goede conditie.
Inmiddels waren de dames van de dierenambulance met enige moeite ook op de plek aangekomen, na het uitstappen klonk het gelijk, "Hé, het is er echt één!" ze hadden namelijk een buizerd verwacht, maar dat is wel begrijpelijk, aangezien deze hier in de omgeving, veel algemener zijn.
Uiteindelijk is de visarend in de hondenkennel richting de vogelopvang vertrokken en hoop ik heel erg dat het goed komt!
Nu is een vleugelbreuk lastig te herstellen, maar ik hoop echt dat deze jonge visarend uiteindelijk weer zelf vis kan gaan vangen!

Natuurlijk heb ik van deze buitenkans gebruik gemaakt en een hele serie foto's geschoten en heb ik zelfs de vogel even vast mogen houden!

Hoe een simpele frisse neus halen, kan uitdraaien op een groot avontuur!
15 opmerkingen:

 1. Prachtig! Maar goed dat je in de buurt was. Fijn dat de vleugel niet doorgebroken is...misschien mag jij hem weer loslaten? (gewoon vragen!) Ik denk dat deze jongen/dame nog wel geschilderd gaat worden, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ga ik wel vragen idd, lijkt me geweldig om te kunnen doen! En dat laatste gaat ook zeker gebeuren!

   Groetjes,
   Pepijn

   Verwijderen
 2. Gaaf zeg Pepijn, super om zo'n beest van zo dichtbij te zien. De reden is natuurlijk jammer, maar wel een ervaring voor het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was inderdaad een hele ervaring, Peter, eentje die ik niet snel zal vergeten!

   Verwijderen
 3. Gave ervaring en goede daad gedaan, Pepijn. mooie foto's ook. Hopen dat de vleugel heelt.
  Groet, karel das

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Karel, laatste nieuws van de vogelopvang is dat de breuk niet helemaal door is en dat er een ontsteking zat, hij heeft de behandeling rustig ondergaan en alweer gegeten. Ziet er dus goed uit...

   Verwijderen
 4. Mooi verhaal met hopelijk een happy end...
  En ik ben het met Sophia eens: het zou wel heel tof zijn als jij 'm dat laatste zetje naar hernieuwde vrijheid mag geven..
  (Dan kom ik t wel ff vereeuwigen, okee? ;))

  Grtz,
  Roes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mazzel mazzel ;-)

  Ja pluk de dag.

  GRTZ,BEN

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een machtige mooie ervaring, gelukkig loopt het ook nog allemaal goed af. Niets verwacht en een hoop gekregen.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, dat je van zo dichtbij een visarend heb kunnen zien (vasthouden). Wel wat minder voor de vogel, maar ik hoop dat het met hem ook weer goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed gedaan Pepijn. Geweldige vogel ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Pepijn,

  Wat goed dat je de moeite hebt genomen om hulp te halen in plaats van gewoon te zijn vertrokken. Je hebt er overigens erg mooie foto's aan over gehouden. Wat een prachtdier.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ervaring Pepijn en goed om te horen dat de vogel het waarschijnlijk wel gaat redden. Topactie van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Halo Pepijn. Dit bericht spreekt mij erg aan. Ik heb een zwak voor Visarenden. Graag hoor ik of de vogel het heeft kunnen redden en of de vleugel geheeld is. Daar Visarenden nogal stressgevoelig zijn hoop ik dat het allemaal goed gekomen is. Laat je tzt wat horen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Roos,

  Dank je voor je reactie, de visarend heeft het helaas niet gehaald. De vleugel was te veel beschadigd om weer te kunnen vliegen...
  Erg jammer, maar toch een heel bijzondere ervaring om zo'n mooie vogel zo dichtbij te zien

  Gr. Pepijn

  BeantwoordenVerwijderen