dinsdag 16 oktober 2012

Soms kunnen dingen raar lopen!

Vandaag staat er een leuk artikel in het AD groen hart over de genomineerde foto's van Roeselien en mij  voor de National geographic fotoprijs 2012.Uit zo'n 12.000 inzendingen zijn wij samen overgebleven bij de laatste 10 foto's in catagorie dier.
een grote eer en erg onverwacht! We zijn vaak samen op pad en hebben dagelijks contact over fotografie, zo zaten we de avond voor het sluiten van de inzenddatum samen wat te chatten...
"Ga jij nog wat jij nog wat inzenden..?"
"Nou ja, ik wil wel, maar wat dan..."
"Ik heb geen inspiratie..." zegt roes ;-)
Nee, dat hebben we gemerkt!

Voor de foto van Roeselien en haar verhaal lees haar blog!

Zelf heb ik mijn foto pas 3 minuten voor sluiting ingezonden.
Een foto gemaakt op mijn eigen voordeur, gewoon omdat deze anders is en ik er vrij zeker van was dat er daar niet meer van ingezonden werden.
Waar Roeselien met -23 door barre omstandigheden met verkleumde vingers nog net de sluiterknop kon indrukken, is mijn foto gemaakt bij kamer temperatuur met een muziekje op de achtergrond.
Toch was het nog niet zo simpel om te maken..
Dik een uur ben ik bezig geweest met statief en stoelen, want iedere centimeter verplaatsen geeft weer een heel ander beeld, en zo heb ik allerlei verschillende instellingen uitgeprobeerd en bekeken tot ik uiteindelijk tot dit beeld ben gekomen.


Er zijn zoveel goeie fotografen en mooie plekken om foto's te maken dat ik het heel bijzonder vind dat dit spinnetje op mijn eigen deur toch door de selectie is gekomen,  het zou toch wat zijn als je daarmee uiteindelijk in Afrika zit... ;-)

Morgen is de uitslag, tot die tijd kan er nog gestemd worden op de publieksprijs!

klik hier om naar mijn foto te gaan!


Alvast bedankt voor je stem!
2 opmerkingen:

  1. Vandaag is dus de grote dag..spannend hoor, en wat leuk dat zowel jij als Roeselien bij de top 10 zitten, dat is op zich al heel bijzonder.
    groejtes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk stukje zo Pim. Opeens de twee meest bekende fotografen van Gouda jullie twee.

    BeantwoordenVerwijderen